www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Танак взе първото рали "Чили"

13.05.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 4115 прочитания
A+ | A-

Естонската звезда на Toyota Ойт Танак се върна в битката за световната рали титла, след като спечели шестия кръг от шампионата – рали „Чили”. Зад него завършиха Себастиен Ожие (Citroen) и Себастиен Льоб (Hyundai), като двамата французи, спечелили всички световни титли в последните 15 години, поднесоха на феновете страхотна в последния ден на надпреварата.

Танак излезе начело още във втората отсечка, като до средата на състезанието беше преследван от Тиери Нювил (Hyundai), но белгиецът катастрофира в осмия етап и това осигури на Ойт аванс от над половин минута пред Ожие. В същото време Льоб изскочи от дъното на Топ 8 и започна да се изкачва в подреждането, като в събота вечер вече беше 3-и, на 5,1 секунди от Ожие.

В първия неделен етап Льоб стопи 4 секунди от аванса на Ожие, после настоящият световен шампион си ги върна и така до финала вчера, където Ожие завърши втори с аванс от 7,1 секунди.

В неделните четири отсечка Ойт загуби над 10 секунди от аванса си, но завърши на 23,1 пред Ожие, а освен това спечели и финалния пауър стейдж и взе максималните 5 бонус точки, за да събере общо 30 точки в Чили.

След успеха на Танак, той, Ожие и Нювил имат по две победи в първите 6 старта, а Ожие е новият водач в класирането с 122 точки, Танак излезе втори с 112, а Нювил отстъпи на трето място с 110.

Световният рали шампионат продължава в края на май и началото на юни с рали „Португалия”, което също е на макадам.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ