www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Дискордиа превозва БГ отборите за Shell Eco-marathon Европа 2019

07.05.2019 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Jordan Lukanov | 2769 прочитания
A+ | A-

Дискордиа превозва БГ отборите за Shell Eco-marathon Европа 2019

Дискордиа - една от най-бързо развиващите се транспортно-логистични компании в Европа, ще бъде официалния превозвач на БГ отборите за Shell Eco-marathon Европа 2019. Компанията ще превози шестте иновативни автомобила за финала на единственото по рода си състезание за енергийна ефективност, което ще се проведе в началото на юли в Лондон.

Благодарение на богатия си автопарк от над 600 камиона, оборудвани с най-съвременните изисквания за екологичност и безопасност на движението, Дискордиа ще осигури сигурно пътуване на българските автомобили, участващи в Shell Eco-marathon Европа 2019.

„Като социално отговорна компания в Дискордиа се стремим да извършваме всяка наша дейност с минимален отпечатък върху природата. Затова свидетелства и големият ни и единствен в страната автопарк от изцяло високотехнологични камиони по стандарт Euro-6, които отделят минимално количество вредни емисии в атмосферата“, коментира Христо Христов, изпълнителен директор на Дискордиа.

През 2019 г. България ще бъде представена на финалите на Shell Eco-marathon от шест отбора. В глобалната надпревара за ученици и студенти, които имат страст към разработването на иновативни решения за мобилност, участват три отбора в категория „Градски тип“ – на Техническите университети в София и Варна, както и отбор HydRU от Русенския университет „Ангел Кънчев“. В категория „Прототипи“ също се включват три български екипа – отбор „Автомобилист“ на Русенския университет „Ангел Кънчев“, а също и двата ученически отбора на Професионалната гимназия по селско, горско стопанство и туризъм „Н.Й. Вапцаров“ в Чепеларе, и на Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника в Бургас. Всички екологични автомобили ще бъдат представени скоро на специално събитие в София.


Дискордиа превозва БГ отборите за Shell Eco-marathon Европа 2019Дискордиа превозва БГ отборите за Shell Eco-marathon Европа 2019Дискордиа превозва БГ отборите за Shell Eco-marathon Европа 2019

Тагове: ДискордиапревозвачБГотбориShellEco-marathonЕвропа 2019

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ