www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Съдът разреши на Гон да се премести

10.05.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 3659 прочитания
A+ | A-

Съдът в Токио разреши на бившия шеф на Renault-Nissan Карлос Гон, който е под домашен арест, да се премести на ново място в японската столица. Досега Гон живееше в апартамент в центъра на Токио, сега се мести в района Минато, като адвокатите му поискаха от съда да разреши това преместване и съдията се съгласи.

Веднага след това съпругата на Гон поиска разрешение от съда да живее при него, като тази молба все още няма отговор. По-рано, в хода на разследването срещу Гон, съдът забрани на двамата да се виждат.

Прокуратурата се опита да ограничи пътуванията й и прибра единия й паспорт, но с другия тя отлетя за Париж при последния арест на Гон, за да търси помощ от френското правителство.

Гон е обвинен във финансови злоупотреби и укриване на доходи, но все още не се знае кога ще стартира процеса срещу него.

Последното обвинение срещу него, повдигнато от прокуратурата е за присвояване на 5 милиона долара, които са били изплатени на дилър на Nissan в Близкия изток, но накрая се са озовали в компания, собственост на Гон.

Гон продължава да отрича всички обвинения срещу него и твърди, че е невинен, като обвинява бившите си колеги в Nissan за „преврата” срещу него.

Гон беше арестуван на 19 ноември, прекара 108 дни в ареста, беше освободен под гаранция, но реши да насрочи пресконференция в Токио и пак беше арестуван, като наскоро отново го пусна под гаранция.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ