www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Хамилтън: Бившият ми инженер помага на Ботас

10.05.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 4253 прочитания
A+ | A-

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън обясни, че една от причините за много по-силното представяне на съотборника му в Mercedes Валтери Ботас е един от бившите му инженери, който е преминал в лагера на финландеца.

Преди началото на новия сезон в Mercedes се наложи сериозно разместване на инженерите, които се занимават с колите на Хамилтън и Ботас, като началото беше поставено от бившия състезателен инженер на Ботас Тони Рос. Той напусна тима във Формула 1, за да стане главен инженер на новия отбор на Mercedes във Формула Е. На мястото му беше назначен Рикардо Мускони, който до края на миналата година отговаряше за представянето на колата на Хамилтън и точно него има предвид Люис, когато обяснява за подобреното представяне на Ботас, който спечели две победи и две квалификации в първите 4 старта през 2019 и е начело в шампионата.

„Тази година Ботас получи моя инженер №2, с него работехме в последните две години, а сега той е главен инженер на Валтери – обясни Хамилтън. – Това със сигурност му помага и той научава много от общуването си с Рикардо. Но това можеше да се очаква.

„Сега аз имам нов инженер, който отговаря да представянето на колата, двамата работим добре, но се изисква известно време, за да се изградят отношенията ни.”

Според Хамилтън, тази година Ботас е „по-фокусиран в сравнение с предишните сезони”, но според британеца това не изчерпва всички промени във финландеца.

„Сега на пистата той прави неща, за които го окуражава моят бивш инженер – заяви Люис. – Сега той прави с настройките на колата неща, които аз правех преди и това е правилната посока. Иначе си остава същият силен финландец, какъвто винаги е бил.”

Ботас потвърди тезата на Хамилтън, че с новия му инженер пробват нови настройки на колата и работят по-смело по развитието й.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "