www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Клиентите на Ferrari няма да получат новия мотор този уикенд

09.05.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 3946 прочитания
A+ | A-

Клиентите на Ferrari във Формула 1: Haas F1 и Alfa Romeo, няма да получат новата и подобрена версия на системата за задвижване, с която ще се състезават този уикенд в Испания Себастиан Фетел и Шарл Льоклер.

Италианците решиха да използват новата версия доста по-рано от предвиденото, тъй като новият мотор трябваше да се появи 2 старта по-късно – в Канада.

За разлика от предишни сезони сега първо заводските пилоти ще получат новия двигател, а той ще пристигне при клиентските тимове за Монако, за да натрупат опит с него и да го използват на 100 в Канада, където мощността на правите е много важна.

„Миналата година ние първи получавахме и използвахме новите версии на моторите – потвърди тим шефът на Haas Гюнтер Щайнер. – Сега обаче е обратното, тъй като във Ferrari търсят рязко подобрение на представянето си този сезон.

„Доставката на новите мотори на заводския тим и на клиентските отбори е логистично много трудна задача, затова и се случва на етапи. От Ferrari ни попитаха дали имаме нещо против да изчакаме до Монако и ние им отговорихме, че няма проблем. Все още обаче не сме съвсем сигурни дали ще го ползваме в Монако или направо в Канада.”

След четири двойни победи на Mercedes в първите четири старта този сезон във Ferrari форсираха подобренията по SF90 и в Баку колата получи първият сериозен пакет промени в аеродинамиката, който сега ще бъде развит и допълнен за старта в Барселона, заедно с новата задвижваща система, която трябва да е по-мощна.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "