www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Тол система за кемперите, за караваните - винетки

08.05.2019 | Авто новини: Коментари » Коментар | Автор: Jordan Lukanov | 4374 прочитания
A+ | A-

Тол система за кемперите, за караваните - винетки

С наближаването на активния почивен сезон ще зачестят пътуванията с каравани и кемпери. От 1 януари т.г. се въведе винетна такса за собствениците на каравани, които заедно с теглещия ги автомобил надхвърлят общо тегло от 3.5 тона (пътни превозни средства категория 3).

Ето няколко полезни съвета за всички тях, свързани с новите изисквания за винетките в страната. Ако пътувате сравнително рядко или ако в началото на лятото сте решили да избягате от града с караваната си и се връщате чак в края на септември, идеална за вас е уикенд винетката. Тя струва 10 лв. и важи от 12.00 ч. в петък до 23.59 ч. в неделя.

Естествено, по времето, когато караваната не е в движение, а е на плажа, например, винетна такса не е дължима. И още нещо - голямото предимство на уикенд винетката е, че периодът на валидност на електронната винетка за ремарке или каравана може да е различен от този на винетката на теглещия автомобил.

Новата електронна уикенд винетка можете да закупите бързо и лесно от онлайн платформата за продажба www.vinetki.bg дори и през вашия смартфон. Не забравяйте, че с електронната винетка вече няма да залепвате хартиен стикер на предното стъкло на пътното превозно средство, а при проверка от контролните органи на пътя не сте задължени да представите документ, удостоверяващ закупуването й.

Ако сте собственик на кемпер обаче моля обърнете специално внимание на факта, че кемперите попадат в категорията на тежкотоварните автомобили (K2) и ако имате друг вид електронна винетка, ще бъдете спрени като нарушители. Интелигентни Трафик Системи АД (ИТС АД) е компания доставчик на услуги за електронно таксуване на пътни такси - електронни винетки и тол. ИТС АД е официален партньор на Агенция "Пътна инфраструктура" и предлага закупуването на електронни винетки чрез платформата си www.vinetki.bg. От средата на месец август тази година компанията ще предостави на своите клиенти модерно, сигурно и високотехнологично решение за измерване и таксуване на изминато разстояние от тежкотоварни автомобили - тол.


Тагове: Тол системакемперикараванивинетки

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ