www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Рикардо чакал оферти от Mercedes и Ferrari

06.05.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2284 прочитания
A+ | A-





Новият пилот на Renault във Формула 1 Дениъл Рикардо призна, че преди да напусне Red Bull е очаквал да получи оферти от Mercedes и Ferrari и да може да избира в кой от трите топтима да продължи кариерата си. В крайна сметка обаче това не се случи и той отказа на Red Bull да продължи кариерата си там и подписа с Renault.

„Това трябваше да е една от темите в сериала на Netflix за Формула 1, заснет миналата година- обясни австралиецът. – Чакахме оферти, бяхме готови да преговаряме и те да заснемат всичко това, но не се получи. „След победата ми в Монако мислех, че ще имам много варианти за бъдещето ми, но се оказаха по-малко.”

Рикардо потвърди, че е бил толкова сигурен, че в Mercedes ще се освободи едно място за 2019 година, че дори се хванал на бас с доктор Хелмут Марко, че световните шампиони ще освободят Валтери Ботас в края на 2018. И заради тази своя прогноза загубил 1000 евро.

Ботас запази мястото си в Mercedes и за този сезон, а във Ferrari решиха да сменят Кими Райконен с Шарл Льоклер, който дойде в Маранело след само един сезон в Sauber.









Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ