www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Само Golf GTI и R остават в Щатите?

06.05.2019 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 1713 прочитания
A+ | A-

Много е вероятно Volkswagen да ограничи версиите на Golf, когато лансира следващото поколение на модела на американския пазар. Прогнозата е на Motor1, като се предполага, че в Щатите ще се предлагат само топверсии GTI и R, всички останали, включително и комби вариантът остават за другите пазари, основно в Европа.

Информацията идва от анонимен източник в компанията, а лансирането на новия Golf в Америка е тази есен.

С оглед на реакцията на Volkswagen след публикуването на тази прогноза, то шансът тя да се сбъдне не е никак малък.

„Следващото поколение Golf R и GTI вече са потвърдени за Северна Америка. Другите версии от моделното семейство на Golf все още се обсъждат към този момент”, заяви говорител на компанията.

През 2018 година продажбите в компактния сегмент в Щатите спаднаха с 12,3 процента, а клиентите на Golf предпочитат GTI пред всички останали версии. Почти половината купувачи на Golf в Щатите се предпочели спортната версия на модела, а базовата версия на модела е била избрана едва от 2 процента от клиентите.

Продажбите на Golf в Щатите за 2018 са малко над 6600 бройки, което е над два пъти по-малко в сравнение с 2017. Отстъпление има и при другите модели- за 2018 са продадени над 90 000 бройки Jetta, но през 2017 резултатът беше почти 116 000.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ