www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

На 8 май започват да приемат поръчки за VW ID.

04.05.2019 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Jordan Lukanov | 2267 прочитания
A+ | A-

На 8 май започват да приемат поръчки за VW ID.

Серийният електрически хечбек VW ID. е построен върху модулната платформа MEB, специално разработена за елмобили. Двигателят е поставен върху задната ос.

Такава компоновка позволява да се намали габаритната дулжина до 4,1 метра при съхранен простор в салона. Според разработчиците, серийният Volkswagen ID. ще се окаже по-къс от Golf, но вътре ще е като VW Passat.

Потенциалните клиенти ще трябва да повярват на твърденията от компанията, тъй като премиерата се очаква едва през септември в рамките на Автосалон Франкфурт 2019. Въпреки това, Фолксваген започва да приема поръчки за елмобила още на 8 май.

Това ще стане след нарочна пресконференция, която ще бъде предавана чрез LIVE STREAM и от autoclub.bg пряко от 13:00 ч. в сряда. Технически подробности и дори външния вид на VW ID. засега не са напълно разкрити. Ценоразписът обаче е ясен.

Първи на пазара ще излезе хечбек, оборудван с 62-киловатова батерия за пробег 450 километра. Такъв елмобил ще струва минимум €35 000, като при предварителна поръчка се заплаща част от сумата. Това е средният вариант на машината. Ще има версия за 305 км срещу 29 900 евро и версия до 600 км в рамките на €40 000.На 8 май започват да приемат поръчки за VW ID.

Тагове: елмобил8 майпоръчкиVWID.цена

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ