www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Tesla ще набира още 2,3 милиарда долара

03.05.2019 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Georgi Ivanov | 2016 прочитания
A+ | A-

Седмица, след като Tesla обяви загуби в размер на 700 милиона долара за първото тримесечие на годината и Илън Мъск заяви, че компанията ще има нужда от свежи пари, търсенето им вече е факт. Производителят на електромобили търси 2,3 милиарда долара, като набирането им трябва да стане чрез продажба на акции и издаване на други ценни книжа.

През миналата седмица Tesla обяви, че финансовите резерви на компанията са се свили с 1,5 милиарда долара до 2,2 милиарда и Мъск заяви в конферентен разговор, че компанията може отново да има нужда да увеличи капитала си.

След представянето на информацията за набиране на свеж капитал акциите на Tesla поскъпнаха с 5% до 245 долара още в ранните часове на борсовата търговия. От месеци насам анализаторите предричат, че компанията няма друг избор освен да търси повишаване на капитала си, тъй като вече стартира няколко проекта, които изискват сериозни инвестиции. Сред тях са новият завод в Шанхай, SUV моделът Y и други инициативи, включително и лансирането на Model 3 на европейския пазар.

Мъск символично даде начало на увеличаването на капитала на Tesla и набирането на нови средства с обявлението, че ще купи акции за 10 милиона долара със собствени средства.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "