www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Tesla може да потърси още свежи пари

30.04.2019 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Georgi Ivanov | 1268 прочитания
A+ | A-

Американският производител на електромобили Tesla потвърди, че може да потърси нови източници на финансиране, като тази новина дойде малко, след като босът на компанията Илън Мъск постигна споразумение с комисията по ценните книжа за изявите си в Twitter и това се отрази добре на цените на акциите на компанията.

Акциите на Tesla се покачиха с 1,8 процента до 239,42 долара, но тепърва ще се види как ще се отрази на курса им евентуалното търсене на свежи пари.

Миналата седмица Мъск обяви, че „може би е подходящият момент, за да вдигнем капитала на Tesla”, но не даде повече подробности, като това стана, след като компанията записа загуба от 700 милиона долара за първото тримесечие на годината.

Много анализатори прогнозираха, че ще се стигне до търсенето на свежи пари, за да може Tesla да финансира експанзията си, в която влиза строежът на новата фабрика в Китай, както и стартът на продажбите на Model 3 в Европа.

Все още обаче няма яснота дали Tesla ще потърси увеличаване на капитала и какви точно начини ще избере компанията за набиране на свежи пари от инвеститори или кредитори.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ