www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Състезанието в Маями се мести на друго трасе

25.04.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2090 прочитания
A+ | A-

Бъдещото състезание в Маями няма да се проведе по улиците в центъра на града, както беше първоначално планирано. Това обявиха промоутърите на Маями Гран при, които потвърдиха, че се отказват от опитите си да организират надпреварата в крайбрежната част на града. Сега вече вървят преговори за провеждане на състезанието близо до „Хард Рок Стейдиъм”, домът на отбора по американски футбол Маями Долфинс.

Според вестник The Miami Herald, собственикът на Долфинс Стивън Рос, който е част от организацията на състезанието, вече се е съгласил, че първоначално избраното трасе не е подходящо.

Миналата година стана ясно, че Маями няма да се включи в календара на Формула 1 за 2019, основно заради местната опозиция срещу бъдещото състезание. След това общинският съвет отложи решението за одобрение на бъдещата надпревара за 23 май.

Причините за отказа от уличното трасе в центъра са разходите по изграждането на трасето, както и проблемите, които то ще създаде на трафика в някои от най-важните зони на Маями, включително и булевард „Бискейн” и крайбрежния парк.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ