www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

27 млн. лв. за ремонта на близо 39 км от пътя Стара Загора – Раднево

25.04.2019 | Авто новини: Катастрофи » Транспорт и логистика | Автор: Jordan Lukanov | 2146 прочитания
A+ | A-

27 млн. лв. за ремонта на близо 39 км от пътя Стара Загора – Раднево

Приключи ремонтът 38,9 км от път ІІ-57 Стара Загора - Раднево в областите Стара Загора и Сливен. Проектите лот 1а и лот 1б се финансират от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Инвестицията е за 27,4 млн. лева. За отсечката има  подписан Акт 16 и разрешение за ползване.

Второкласният път ІІ-57 Стара Загора – Раднево осигурява връзката на общините Стара Загора и Раднево с АМ „Тракия“ и е основна пътна артерия към енергийния комплекс „Марица Изток“. Обновяването на пътя подпомага развитието на икономическия потенциал на региона и подобрява достъпът до съществуващите в района множество останки от тракийската култура, до археологическия комплекс в град Раднево и до други природни и туристически забележителности.

Двата рехабилитирани участъка от път II-57, включени в лот 1а, преминават през три населени места - с. Сърнево, гр. Раднево и с. Могила. Единият участък започва след околовръстния път на Стара Загора и завършва преди АМ „Тракия“. Началото на втория участък е в близост до АМ „Тракия“ и е до границата с област Сливен. Ремонтираната отсечка, включена в лот 1б, е на територията на област Сливен.

Началото на лот 1б е при границата между областите Стара Загора и Сливен, в района на Раднево, а краят е в село Новоселец при кръстовището с път II-55 Нова Загора - Свиленград. Трасето на участъка преминава през селата Пет могили и Новоселец. Второкласният път е с подменена пътна настилка и подобрено отводняване, нова хоризонтална маркировка и пътни знаци.


27 млн. лв. за ремонта на близо 39 км от пътя Стара Загора – Раднево27 млн. лв. за ремонта на близо 39 км от пътя Стара Загора – Раднево

Тагове: АПИрехабилитацияремонтпътяСтара ЗагораРаднево

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ