www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Ремонт за 13 км от пътя Драгановци - Габрово

25.04.2019 | Авто новини: Катастрофи » Транспорт и логистика | Автор: Jordan Lukanov | 2339 прочитания
A+ | A-

Ремонт за 13 км от пътя Драгановци - Габрово

Приключи ремонтът са 12,6 км от път II-44 Драгановци – Габрово. Второкласният път осигурява най-кратката връзка между столицата и Габрово, между Севлиево и Габрово, и свързва населените места от Севера България с прохода Шипка и Южна България. Основният ремонт е изпълнен по проект лот 12 на ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г., финансиран от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Инвестицията е за над 10,6 млн. лв. За отсечката има подписан Акт 16 и разрешение за ползване.
 
В лот 12 са рехабилитирани два участъка – първият започва преди разклона за с. Яворец и завършва при началото на обходния път на с. Поповци (от км 14+600 до км 23+978.36). Вторият е от края на обходния път на с. Поповци и е до урбанизираната територия на гр. Габрово (от км 25+731 до км 28+972.75). Трасето преминава през три населени места – с. Драгановци, с. Янковци и гр. Габрово. В чертите на Габрово трасето съвпада с ул. „Стефан Караджа“.

Обновеният участък е с нова асфалтобетонова настилка и подобрено отводняване. Положена е нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и мантинели. Рехабилитирани са 7 мостови съоръжения и 9 пътни кръстовища.


Ремонт за 13 км от пътя Драгановци - ГабровоРемонт за 13 км от пътя Драгановци - ГабровоРемонт за 13 км от пътя Драгановци - Габрово

Тагове: РемонтрехабилитацияАПИДрагановциГаброво

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "