www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Aston Martin ще се бори до последно за V12 моторите

23.04.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 2511 прочитания
A+ | A-

Aston Martin ще предлага модели с V12 двигатели до момента, в който това е позволено от регулациите за вреди емисии, заяви главният дизайнер на марката Марек Райхман пред списание Top Gear.

Подобно твърдение, че вече направиха шефовете на Lamborghini и Ferrari, които обещаха да не се отказват от тези вълнуващи двигатели, докато е възможно те да бъдат предлагани на пазара.

„Определено правилата за вредните емисии се затягат все повече и повече – обясни Райхман. – Но аз мисля, че ние имаме възможността да запазим V12 двигателите. Просто трябва да сме много внимателно относно правилата за вредните емисии, които ще се появят в бъдеще и доколко те ще ни позволят това.”

В интерес на истината, с оглед на историята на Aston Martin след Втората световна война, британската марка сравнително късно се обърна към V12 агрегатите. Но пък тези мощни и балансирани мотори бързо си спечелиха последователи.

През 1999 година се появи V12 Vantage, базиран на DB7, първият модел на марката с атмосферен 5,9-литров 12-цилиндров двигател, който след това се превърна във важен елемент в гамата на Aston Martin. През 2017 DB11 получи 5,2-литров V12 с две турбини и 600 конски сили.

Също с V12 (на снимката) е оборудван и хиперавтомобилът на марката – Valkyrie, като тук обемът е 6,5 литра, мощността му е 1000 конски сили, който се развихрят при 10 500 об/мин, а на 11 000 се активира ограничителят на оборотите. Общата мощност на хибридната система, която задвижва Valkyrie е 1160 конски сили. Единствената слабост на този V12 мотор е това, че той има нужда от основен ремонт на всеки 100 000 км.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ