www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Мъск обеща автономни таксита Tesla за догодина

23.04.2019 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Georgi Ivanov | 1991 прочитания
A+ | A-

Автономни таксита без шофьор за някои американски градове догодина обеща главният изпълнителен директор на Tesla Илън Мъск. Веднага след това изявление анализаторите на автомобилната индустрия в Щатите обявиха, че това е поредната смела идея на Мъск, която ще въодушеви инвеститорите, но най-вероятно няма да бъде реализирана в срок, както обикновено се случва с проектите на Tesla.

„Може би след две години ще имаме кола без волан или педали”, обясни Мъск, който обаче също призна, че Tesla трудно се справя с амбициозните срокове, които си поставя, а освен това Илън закъсня с 30 минути за срещата с инвеститорите, на която говори.

Новото обещание на Мъск е стъпило върху нов микрочип за автономни автомобили, който той вчера представи и който е създаден от Samsung Electronics в Тексас. Този чип трябва да осигури предимство на Tesla пред останалите компании в развитието на автономните технологии, а Мъск акцентира на това колко скъпо е било разработването му.

Босът на Tesla използва уеб презентацията, за да похвали системата за автономно придвижване на компанията, която се базира на камери и радар и да обясни, че проектите на нейните конкуренти, базирани на лидар, са обречени. В последните три години около 50 компании, разработващи лидари за автономни автомобили са привлекли над 1 милиард долара инвестиции.

Tesla работи по автономните автомобили от 2016 година, а Мъск обяви, че компанията скоро ще представи нов чип, обработващ информацията от автономната система, който ще е три пъти по-добър от този, който той показа вчера. Според него, новият чип на Samsung е „много, много по-добър” от всичко, с което разполага конкуренцията.

В презентацията си вчера Мъск не уточни къде точно ще стартира програмата на Tesla за автономни таксита, но предрече, че бройката им в бъдеще ще надхвърли 1 милион и също така прогнозира годишна печалба от над 30 000 долара от всяко такова такси.Тагове: МъскTeslaТеслаавтономниавтомобилитаксита инвеститориелектромобилиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "
" "