www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Автомобилни фирми помагат с възстановяването на Нотр Дам

22.04.2019 | Авто новини: Клюки » Любопитно, хоби | Автор: Angel Sergeev | 2542 прочитания
A+ | A-

Две от големите компании в автомобилната индустрия обявиха готовността си да помогнат за възстановяването на катедралата Нотр Дам. Това са гигантът от нефтената промишленост Total и Stephane Ratel Motorsports Group.

Total обяви чрез директора си в Twitter, че ще дари 100 милиона евро на организацията, която ще се заеме с реставрацията. Към тях се присъединяват и още 50 000 евро от спортния отбор, който има представители в международните серии за издръжливост.

И двете фирми обещават, че ще подпомогнат проекта по реставрация и с контакти и връзки с други компании, които може да изразят готовност за финансова асистенция.

859-годишната сграда бе опустошена от пожар по-рано този месец. Пламъкът, който отне 15 часа на пожарникарите за овладяване, почти напълно разруши покрива на емблематичната структура и свали страничната й обвивка.

Нотр Дам е една от най-известните забележителности не само на Франция, но и на Европа. Годишно се посещава от близо 14 милиона души. Тагове: францияНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ