www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Шампионите стартираха с победа

21.04.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 2506 прочитания
A+ | A-

Още по темата

Шампионите на рали и рали спринт за миналата година Мирослав Ангелов и Еди Сивов (Мегапорт, Skoda Fabia R5) стартираха с победа новия сезон като спечелиха рали спринт „Видин”. Двамата спечелиха три от четирите отсечки и на финала изпревариха с 45,73 секунди Динко Иванов и Живко Желев (АСК Стара Загора, Citroen C2 R2), които са шампиони в рали спринта за 2017 и са настоящите първенци при автомобилите с един двигателен мост.

Първият етап беше спечелен от Дочо Цвятков/Линда Багерова (Дунев Рейсинг, Mitsubishi Lancer), които изпревариха Ангелов и Сивов с над 2,5 секунди за 7,41 км, но веднага след финала на отсечката колата им се запали и въпреки че беше бързо угасена от тях и част от колегите им, двамата нямаше как да продължат.

Битката за третото място се реши в последната отсечка, където Кирил Тодоров/Георги Аврамов (Астра Рейсинг, Renault Clio) изскочи с по-малко от 4 секунди пред Георги Янков/Цветан Балджиев (Дунев Рейсинг). Още на старта на етапа Янков остана без първа скорост и това го дръпна по-назад в преследването на подиума, а Тодоров и Аврамов останаха на 1,17 минути от победителите, но заявиха, че са доволни от представянето на 18-годишния им автомобил.

Резултатите от рали спринт „Вида 2019” може да видите тук.

Още по темата
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "