www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Кубица защитава Williams пред полските фенове

21.04.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2452 прочитания
A+ | A-

Williams и този сезон е на опашката на класирането във Формула 1, само че през 2019 разликата с другите тимове е почти отчайваща – в Австралия Роберт Кубица и Джордж Ръсел бяха на почти 4 секунди от времето на първия. В следващите два старта тази разлика се сви на 2,5 секунди на обиколка.

Завръщането на Кубица във Формула 1 след 8 години и тежката катастрофа, която той преживя, се очакваше да е една от историите на годината, но с оглед на слабото представяне на Williams, полякът засега печели само съжаление.

А полските фенове, които са му верни години наред, вече се ядосаха сериозно на Williams и заляха социалните мрежи с оплаквания, че спонсорите на Кубица дават парите си на вятъра заради поредния слаб сезон на британския тим.

Кубица заяви, че напълно разбира тази реакция, но не е съгласен с нея.-

„Някои фенове ще ме разберат, други – не – обясни Роберт. – Ситуацията е еднаква във всички страни. Например, в Италия, ако Ferrari не побеждава, а завършва на второ място, то това е кошмар. Но тимът си остава на второ място.

„Всички фенове искат техният сънародник, който кара във Формула 1 да печели състезания и точки.

„Въпреки слабия ни старт на сезона, аз успях да постигна някои мои цели – допълни Кубица. – Осем години бях извън Формула 1 и имам нужда от това да се адаптирам, да се ориентирам. Има много промени, техниката е различна, изискванията към пилотите са други. Сега е много важно да се учиш бързо и бързо да правиш промени.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ