www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Mercedes съкращава 10 000 човека

20.04.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 2982 прочитания
A+ | A-

Daimler планира да намали разходите на Mercedes с 6 милиарда евро до 2021 година, а още 2 милиарда евро трябва да бъдат спестени от операциите на подразделението за камиони на компанията.

Това са част от плановете на новия шеф на Daimler Ола Калениус, който сменя Дитер Цетче през май. Естествено, икономии от такъв мащаб няма как да не засегнат и работната сила на компанията, като очакванията са, че това ще доведе до съкращаването на 10 000 работни места. Тази мрачна прогноза все още не е потвърдена от компанията, а нейни шефове вече бяха заявили, че до края на 2020 година не се планира намаляване на работните места.

Калениус може да стартира и друг противоречив план – да прекрати сътрудничеството на Daimler с Renault-Nissan, като това решение също ще е подчинено на преследването на икономиите от 6 милиарда евро.

Един от последните съвместни проекти на двата гиганта е пикапът Mercedes X-Class, изграден на базата на хита Nissan Navara. Двете компании разработват съвместно двигатели, новият 1,3-литров бензинов турбо мотор в гамата на Renault-Nissan е плод на това сътрудничество и имат общ завод в Мексико.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ