www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

От Nissan отричат, че ще намалят производството

19.04.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 2677 прочитания
A+ | A-

Японският автомобилен производител Nissan отрече днес, че планира да намалява производството си тази година и определи информацията във вестник Nikkei като „напълно неточна”. По-рано днес японската медия съобщи, че Nissan планира да свие производството си на автомобили с 15%, което ще доведе и до намаляване на приходите и печалбата на компанията.

„Плановете за производство на Nissan ще бъдат представени на 14 май, когато компанията ще обяви и финансовите си резултати за изминалата финансова година”, се казва в съобщението на Nissan, което потвърди и че компанията е направила официално оплакване до Nikkei.

Nikkei е собственик и на авторитетния финансов ежедневник The Financial Times, а от компанията потвърдиха, че са получили оплакване от Nissan. Оттам допълниха, че ще продължат да следят случая и да публикуват всички факти, когато те станат ясни.

Вестникът обяви днес, че за финансовата 2019 година Nissan е планирал да произведе 4,6 милиона коли, като цитира информация, осигурена от компанията на доставчиците, с които работи. Такова решение ще се отрази негативно на приходите на Nissan и ще увеличи напрежението в алианса Renault-Nissan.

Ако това стане, свиването на производството ще е най-голямото за Nissan от над 10 години насам, като компанията се бори със спад на продажбите на някои от най-важните си пазари, включително и САЩ.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "