www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Обучават ученици как безопасно да карат колело около камион

19.04.2019 | Авто новини: Катастрофи » Безопасност | Автор: Jordan Lukanov | 2889 прочитания
A+ | A-

Обучават ученици как безопасно да карат колело около камион

Започна глобалната образователна програма за безопасно взаимодействие между велосипедисти и камиони “Виждам те. Виждаш ме” - точно в Световния ден на велосипеда. В пилотното издание днес се включиха над 100 деца от столичното 51 СУ “Елисавета Багряна”.

Учениците бяха запознати със спецификите на движението на камионите на пътя, кои са основните рискови ситуации и как могат да ги избегнат. Над 100 деца се качиха в кабината на камион, за да могат да видят къде са “мъртвите точки”, в които шофьорът не може да ги види в огледалата.

Експерти от Главна дирекция “Национална полиция” представиха правилата за велосипедистите до и над 12 години. Според официалните данни на Главна дирекция „Национална полиция“ през 2018 г. при тежки пътнотранспортни произшествия са загинали 21 водачи на велосипеди и са ранени 393.

В сравнение с 2017 г. загиналите са с един по-малко, но ранените са се увеличили и са с 44 повече. За първите три месеца на тази година при тежки ПТП са загинали 3 велосипедисти и са ранени 48. За същия период на 2018 г. загиналите са 3 (равен брой), а ранените – 32 (с 16 по-малко).

“Виждам те. Виждаш ме.” е международна образователна кампания, разработена от Volvo Trucks, която се провежда вече в над 20 държави по света. Пилотният проект у нас стартира с участие на обучители-професионални шофьори на камиони от логистичната компания Транспрес. Той е подкрепен от Главна дирекция “Национална полиция”.

Кампанията ще продължи поетапно и в други градове на България. За да може да се отговори на интереса, в рамките на проекта се търсят шофьори на камиони, които да станат доброволци-обучители.


Обучават ученици как безопасно да карат колело около камионОбучават ученици как безопасно да карат колело около камионОбучават ученици как безопасно да карат колело около камионОбучават ученици как безопасно да карат колело около камион

Тагове: Обучаватученициколелокамионбезопасност

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ