www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Биното призна: Беше трудно да наредим на Льоклер да отстъпи

19.04.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2323 прочитания
A+ | A-

Шефът на тима на Ferrari във Формула 1 Матиа Биното призна, че му е било „трудно” да нареди на Шарл Льоклер да пропусне пред себе си Себастиан Фетел в Гран при на Китай.

От началото на сезона Скудерията три пъти използва заповеди от бокса в три състезания, за да помогне на Фетел, който е пилот №1 в тима, като този път Льоклер изпълни нареждането.

В Шанхай Шарл изпревари Фетел на старта, но след това в 11 обиколка от бокса му наредиха да пропусне напред Себастиан, за да може той да гони двамата пилоти на Mercedes, като германецът беше казал по радиото, че смята, че е по-бърз. После обаче се оказа, че Фетел не е по-бърз от Льоклер и той завърши трети, а Шарл стана жертва на стратегията на тима и остана едва пети на финала.

„Със сигурност за нас като отбор е даваме такива заповеди – обясни Биното. – Ние разбираме пилотите, те искат да се борят на пистата колкото се може повече и всеки иска да е по-напред.

„Решението не беше лесно. Трябва да благодаря на Шарл. Поведението му показа, че той е добър отборен играч. Но мисля, че ще има случаи, когато ситуацията ще е обратна на това, което беше в Китай. Като отбор искаме да вземем колкото се може повече точки. Затова мисля, че взехме правилното решение.”

Резултатите на тима в Китай обаче не потвърждават последното твърдение на Биното.

Заради заповедите от бокса Фетел мина с 1 точка пред Льоклер в класирането, но Себ изостава на 31 от водача в подреждането Люис Хамилтън.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ