www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Bugatti с екстремни изпитания за Divo в пустинята

19.04.2019 | Авто новини: Авто пазар » Съвети при покупка | Автор: Jordan Lukanov | 3005 прочитания
A+ | A-

Bugatti с екстремни изпитания за Divo в пустинята

Бугати публикува на своята официална страница във фейсбук снимки от тестовете на новия хиперкар Divo. В момента автомобилът се намира в пустинята за екстремни изпитания.

Купето се тества под ръководството на инженер-разработчика във френската марка Джулия Лемке. Хиперколата ежедневно в течение на няколко часа се движи със скорост 250 км/ч по пътища "в центъра на пустинята" при температура до +40 градуса по Целзий.

Bugatti Divo, наречен в чест на знаменития френски пилот от 30-е години на миналия век Албер Диво, беше представен за първи път през август 2018 на Конкурса за елегантност в американския Пебъл Бийч. Построен е върху платформата на модела Chiron, но притежава съвършенно различна предница с по-широк преден спойлер и увеличени въздухозаборници.

Теглото на Bugatti Divo e 1996 кг - с 35 кг по-лек от стандартния Bugatti Chiron. Задвижва се от същия осемлитров W16 двигател за 1500 конски сили, може да се ускори от място до 100 км/ч за 2,4 секунди с максимална скорост принудително ограничена до 380 км/ч - при Chiron максимумът е 480 км/ч. Благодарение на усъвършенстваната аеродинамика и по-леката конструкция Divo преодолява обиколка на тестовия полигон Nardo с осем секунди по-бързо.


Bugatti с екстремни изпитания за Divo в пустинятаBugatti с екстремни изпитания за Divo в пустинятаBugatti с екстремни изпитания за Divo в пустинятаBugatti с екстремни изпитания за Divo в пустинята

Тагове: BugattiекстремниизпитанияDivoпустиняChiron

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ