www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Red Bull: Гасли трябва да промени стила си на пилотиране

19.04.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1379 прочитания
A+ | A-

Опитите на новия пилот на Red Bull във Формула 1 Пиер Гасли да демонстрира повече скорост се оказват неуспешни, тъй като стилът му на пилотиране изобщо не е подходящ за колата на тима за сезон 2019. Това обяви тим шефът на Red Bull Кристиан Хорнър.

Гасли започна трудно новия сезон, включително и с инциденти по време на тестовете в Барселона, но в Китай стигна до най-доброто си класиране – 6-о място плюс най-бърза обиколка в Шанхай.

Гасли все още е далеч от нивото, което ще му позволи да притесни Макс Верстапен, но Хорнър е уверен, че французинът е намерил правилния път за развитие.

„Мисля, че в Шанхай Пиер направи крачка напред – обясни Хорнър. – Той все още не се чувства напълно комфортно в колата, но определено ще трябва да промени стила си на пилотиране, за да извлече най-доброто, което може да му предложи този автомобил.

„Ясно е, че Пиер е изправен пред трудно предизвикателство, но той прогресира и в Китай видяхме, че дори стигна до най-бързата обиколка, което също ще му даде увереност.”

Самият Гасли допълни, че не е имал особено силна конкуренция в битката за шестото място в Китай, така че е имал повече време да експериментира с промени в стила си на каране.

„Имам още много работа – призна Пиер. – Но в хода на състезанието можех да експериментирам с различни неща, да пробвам едно или друго, опитвам се да разбера максимално добре колата, като досега отговорите идваха много трудно.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ