www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Nissan ще свие производството си с 15%

19.04.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 1955 прочитания
A+ | A-

Nissan ще намали с 15% глобалното си производство на автомобили, като ограниченията ще бъдат приложени за настоящата фискална година за компанията, която приключва през март 2020. С този ход Nissan се отказва от агресивната експанзия на гиганта, налагана години наред от бившия шеф на компанията Карлос Гон, съобщи японският вестник Nikkei.

Това свиване на производството ще е най-голямото от над 10 години насам, а Nissan се бори със спад на продажбите на почти всички свои външни пазари, включително и САЩ, където компанията планира и да намали присъствието си.

Плановете на Nissan са за производството на 4,6 милиона коли през финансовата 2020 година. Това най-вероятно ще намали приходите на компанията и ще окаже негативно влияние върху връзките с Renault, другият голям партньор в алианса.

От Nissan обаче обясниха, че информацията на вестника не се базира на официално изявление на компанията и че нейни представители няма да коментират спекулации.

По-рано тази година Nissan, който се бори със спадащите продажби, започна да коригира прогнозите си за приходи и печалба за настоящата година, като се очаква оперативната печалба да е с около 20% по-ниска спрямо резултатите от миналата година.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ