www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Прост: Първите три отбора са недостижими

18.04.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1188 прочитания
A+ | A-

В Renault се надяваха, че през 2019 година заводският тим на автомобилния гигант ще се бори за подиуми, но годината тръгна доста трудно, най-вече заради проблемите с надеждността на колите на Нико Хюлкенберг и Дениъл Рикардо. А специалният съветник на тима Ален Прост е на мнение, че едва ли скоро Renault ще успее да притесни лидерите.

„Трябва да сме реалисти – първите три тима в класирането са недостижими – призна 4-кратният световен шампион. – Трябва постоянно да прогресираме, да имаме по-добра надеждност и да намаляваме разликата в квалификациите и състезанията. Според мен, очакват ни още две много сложни състезания, след това всичко ще тръгне по-добре и по-успешно.

„Факт е, че Mercedes и Ferrari разполагат с много повече ресурси и по-големи екипи. Регламентът обаче е доста рестриктивен и ние трябва да сме изобретателни, както и много по-ефективни.

„За развитието на новата кола готвим много нови неща, предстои да разберем дали те ще са достатъчни, за да съкратим изоставането ни. Развиваме се по нашата програма, но първите състезания показаха, че не ни достига скорост, както и че колите ни не са достатъчно надеждни. От друга страна, тази година най-после разполагаме със страхотна задвижваща система.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ