www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Розберг: Ferrari има сериозен проблем с аеродинамиката

16.04.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1946 прочитания
A+ | A-

Новият автомобил на Ferrari за сезон 2019 във Формула 1 – SF90, има сериозни проблеми с аеродинамиката, смята световният шампион за сезон 2016 Нико Розберг, като германецът прогнозира, че ще е нужна „много работа”, за да бъдат отстранени тези трудности.

За тази година италианците възприеха по-различен подход при развитието на аеродинамиката на колата си в сравнение с Mercedes – F90 е подчинен на максимално намаляване на аеродинамичното съпротивление и постигане на максимална скорост на правите. Това обаче означава, че колата има проблеми с притискането в завоите и тази слабост не може да се отстрани с промени в баланса на колата.

„Колата на Ferrari наистина има много ниско аеродинамично съпротивление, но не и достатъчно аеродинамично притискане в завоите – обясни Розберг във видео в канала си в YouTube. – И точно в завоите губят много време, така не се постигат най-бързите обиколки. Просто колата им не се развива така, както се очакваше.”

Интересното е, че в Бахрейн от Mercedes изчислиха, че на правите Ferrari печели до половин секунда спрямо световните шампиони.

Но в Китай, където обратната права и изключително дълга, пилотите на Mercedes записаха първо и второ място в квалификациите и след това и двойна победа в състезанието.

„В Китай видяхме, че във Ferrari се опитват да решат проблемите като добавят повече притискане на задното крило, но това не се получи, тъй като с увеличаването на притискането се увеличава и съпротивлението, при промените в задното крило резултатът е такъв – обясни Розберг. – Затова и обикновено увеличаването на притискането, но без увеличаване на съпротивлението, се постига по друг начин – с промени в предното крило, вертикалните му елементи по-точно и други аеродинамични елементи, които на пръв поглед са второстепенни. Във Ferrari ще работят върху това, но тук става въпрос за много работа, която ще отнеме време.”

Следващият старт от сезона е по улиците на Баку, където има много дълга права, както и няколко бавни завои, а Розберг призна, че му е трудно да прогнозира как ще се представи Скудерията точно на това трасе. Все пак, Нико заяви, че за него Mercedes си остават фаворити на всички писти, които предстоят, дори и в Барселона, където през зимната пауза Ferrari се представиха впечатляващо на тестовете.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "
" "