www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

BMW не си търси германски партньор

16.04.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 2048 прочитания
A+ | A-

BMW не си търси германски партньор за създаването и развитието на нов компактен модел. Това обяви главният финансов директор на компанията Николас Петер на изложението в Шанхай.

„Нямаме планове да разработване съвместно компактен автомобил с германска компания, която е наш конкурент”, обясни той, с което опроверга слуховете и очакванията, че BMW и Daimler ще си сътрудничат по такъв проект.

А тези очаквания се появиха след обявяването на промените в политиката на BMW миналия месец, като компанията очаква трудна година и планира орязване на моделите, които предлага – Gran Turismo версията на 3-ата серия е първата жертва, като в близко бъдеще ще намалеят и двигателите, с които се предлагат отделните автомобили.

BMW води оспорвана битка с другите германски марки за лидерството на премиум пазара в Китай, където дълги години безспорният №1 беше Audi. А използването на модел, подобен на този при създаването на новите Supra и Z4, заедно с Toyota, беше оценен от анализаторите като повече от възможен.

Навлизането на премиум марките в компактния клас среща все повече съпротива от масовите производители, а разходите по създаването и развитието на нов модел не са за пренебрегване. Това бяха основните мотиви за очакването на съдружие с друга германска компания, което обаче явно няма да се случи.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "