www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Audi с "конкурент" на електрическия VW ID (видео)

15.04.2019 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Jordan Lukanov | 1941 прочитания
A+ | A-

Audi с "конкурент" на електрическия VW ID (видео)

Ауди разкри информация за концепта AI:ME, демонстриращ посоката на развитие на дизайна и технологиите при компактните автомобили за мегаполисите. С него производителят поглежда с 10-15 г. в бъдещето, когато безпилотните коли се превръщат в средство за развлечение, споделяне и отдих.

Audi AI:ME е изграден върху познатата модулна платформа MEB от електрическите хечбеци Volkswagen ID. и SEAT el-Born. При тези модели дори съвпадат размерите: дължина - 4300 мм, ширина - 1900, височина - 1520, колесна база - 2770 милиметра. В движение концептът се привежда с монтиран върху задната ос електромотор за 170 конски сили.

За общуване с другите участници в движението Audi AI:ME използва светодиодни елементи и микропроектори, разположени по цялото купе. Те може да осветяват автомобила на пътя в тъмната част на денонощието и да уведомяват пешеходците за безопасно пресичане. Тялото на концепта е изпълнено от многокомпонентен материал, в състава на който влизат стомана, алуминий и пластмаса.

Формулата за местата в AI:ME е "2+х" - в автомобила винаги има предни кресла, а двуместният заден диван е достъпен само при необходимост. Предполага се, че това ауди е оборудвано с автопилот от четвърто ниво, т.е. автомобилът може да се движи в напълно автоматичен режим по шосе или в границите на специални зони в града.


Audi с "конкурент" на електрическия VW ID (видео)Audi с "конкурент" на електрическия VW ID (видео)Audi с "конкурент" на електрическия VW ID (видео)Audi с "конкурент" на електрическия VW ID (видео)

Тагове: AudiконкурентелектрическиVWIDвидеоелмобилНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ