www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Шанхай 2019: VW Roomzz ще се бори с Model X

15.04.2019 | Авто новини: Автоновини » Изложения | Автор: Georgi Ivanov | 3728 прочитания
A+ | A-

С премиерата на концепта ID Roomzz VW обяви намерението си да се бори за продажби и дял в сегмента на луксозните електрически SUV модели, където сега №1 е Model X на Tesla. Серийната версия на германския електромобил ще излезе на пазара в Китай и е част от програмата на VW за електрификация на моделите, които предлага.

Освен това, с новия електрически SUV VW ще може допълнително да ускори настъплението си в Китай, където електромобилите са предпочитаният личен транспорт от страна на властите, които се борят със сериозно замърсяване на въздуха, при това вече не само в големите градове.

VW ID Roomz дебютира на салона в Шанхай с три реда седалки и пробег до 450 км с едно зареждане. От VW обявиха, че концептуалният автомобил може да поддържа ниво 4 на автономно придвижване.

Главният изпълнителен директор на VW Херберт Дийс пък обяви, че ID Roomz ще е флагманът на електрическите модели, които концернът ще предлага в Китай.

„Плановете ни са да произведем над 22 милиона електрически автомобили в следващите 10 години”, обяви Дийс и посочи, че около половината от инженерите на VW в момента работят по модели, предназначени за китайския пазар.

Дийс също така потвърди и възможността VW да дава възможност на други компании да продават под свои марки ID Roomzz.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ