www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Хедж фонд: Tesla e на ръба на провала

15.04.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 2405 прочитания
A+ | A-

Хедж фондът Greenlight Capital поднови критиките си срещу Tesla, като разпрати писмо до своите клиенти, в което се обяснява, че производителят на електромобили е на „ръба на провала”.

Анализаторите на фонда на Дейвид Айнхорн изброяват проблемите пред Tesla: слабо търсене на електромобилите на компанията, „отчаяно” намаляване на цените, уволнения, непоследователна политика относно дилърствата, затваряне на сервизни центрове, намаляване на капиталовите разходи, прибързано обявяване на модели и „нов опит за разсейване на инвеститорите относно проблемите със системата за автономно придвижване”.

Greenlight е сред фондовете, които упорито залагат на къси позиции срещу Tesla  и в последните месеци печелят от това. Цените на акциите на компанията спаднаха от 332,80 на 279,86 долара за първите три месеца на годината. В края на миналата седмица акциите на Tesla се търгуваха за около 268 долара на акция.

В допълнение от Greenlight обръщат внимание и на обещанията, които Мъск дава, но те не се реализират.

„През лятото Мъск обеща, че Tesla ще излезе на печалба и че всяко тримесечие приходите ще се увеличават. За последно той отново направи тази прогноза през януари – се казва в писмото на хедж фонда. – Сега въпросът е дали Мъск отново ще се хвали, че е спасил компанията малко преди тя да загине или този път Tesla ще се провали?”

Greenlight Capital и Дейвид Айнхорн станаха известни с точната си прогноза, че Lehman Brothers ще се срине в началото на икономическата криза през 2008. Миналата година от хедж фонда сравниха Tesla с Lehman Brothers.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "