www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Geely лансира нова марка електромобили

12.04.2019 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Georgi Ivanov | 2985 прочитания
A+ | A-

Китайският гигант Geely, който е собственик на Volvo и акционер в Daimler, обяви лансирането на нова премиум марка за електромобили – Geometry, която ще има важна роля за увеличаване на производството на компанията на екологични возила.

Стартирането на новия бранд идва насред състезанието между големите автомобилни компании за развитието на електромобилите, тъй като се очаква в близките години сериозен ръст на търсенето им на най-големия автомобилен пазар в света, както и допълнително намаляване на квотите вредни емисии за компаниите, действащи в Китай.

Geometry ще продава и на други пазари, но основният ще е Китай, където плановете са за лансирането на над 10 електрически модели в различни сегменти до 2025 година.

Компанията обяви, че вече е получила над 26 000 поръчки в световен мащаб за първия си модел – Geometry A. От Geely потвърдиха, че версията на модела с по-дълъг пробег ще може да достигне 500 километра.

Лансирането на Geometry беше организирано в Сингапур, като тази държава също е сред пазарите, които ще са важни за новия бранд, а при представянето на марката беше обявено, че целите на китайската група е да влезе в Топ 10 на автомобилните производители в света.

Geely и Daimler вече се разбраха да работят заедно за спасяването и развитието на Smart, който също вече е марка само за електромобили и ще се произвежда в Китай. Отделно от това Geely има и самостоятелна марка за лекотоварни електромобили, където влизат и пикапи – Yuan Cheng Auto.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ