www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Euro NCAP "разби" още нови джипки (видео)

11.04.2019 | Авто новини: Катастрофи » Безопасност | Автор: Jordan Lukanov | 3440 прочитания
A+ | A-

Euro NCAP "разби" още нови джипки (видео)

Европейската организация по безопасност Euro NCAP, която провежда независими краш-тестове на нови автомобили, публикува резултатите от поредните си изпитания. Този път комитетът провери безопасността на новите Range Rover Evoque и Citroen C5 Aircross.

Кросоувърът Range Rover Evoque получи най-високата оценка - пет звезди. Безопасността на шофьора и възрастните пътници е оценена на 94%, на децата - 87%, на пешеходците - 72%, а работата на елктронните спомагателни системи е 77%. Луксозната джипка на практика се справи без забележка с всички видове краш-тестове, включително имитацията на страничен сблъсък със стълб. Специалистите само отбелязват, че при удар отзад има опасност за травма на шията в пътника на задната седалка.

В изпитанията участваха и две джипки Citroen C5 Aircross. Този модел получи четири звезди за безопасност. При това автомобилът с опционален пакет Safety+ с допълнителни системи за безопасност бе оценен с пет звездички. Безопасността на водача и възрастните пътници е оценена на 89%, на децата - 86%, на пешеходците и колоездачите - 67%, а работата на електронните системи - 82%.
Тагове: Euro NCAPкраш тестджипкатестизпитаниябезопасноствидео

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ