www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Петер Солберг се оттегля от големия спорт

10.04.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 4114 прочитания
A+ | A-

Единственият пилот, печелил световните титли в ралитата и рали-кроса – Петер Солберг, обяви, че слага край на кариерата си на най-високо ниво в моторните спортове.

Норвежецът спечели световната рали титла през 2003 година със Subaru, като победи 1 точка Себастиен Льоб, а след това – през 2014 и 2015 взе и титлата в първите два сезона на световния рали-крос шампионат.

44-годишният Петер ще продължи да се състезава, но само в определени състезания и призна, че няма намерение да гони четвърта световна титла.

„От 20 години се състезавам на най-високо ниво, това е доста време и затова реших да спра – обясни Петер, който остава един от най-популярните пилоти в световен мащаб. – Но няма да спра да карам, поне не напълно. Искам да участвам в някои интересни и популярни състезания.

„Може, например, да стартирам отново в рали „Швеция” или пък в някоя демонстративна надпревара, харесвам такива изяви. Пилотирането ми радва феновете и искам да продължа да правя това. Но що се отнася до участие в световен шампионат или изобщо за битка за някаква титла, приключих, няма да има повече такива състезания.”

Солберг е планирал прощално турне през 2019, като в него засега влиза появата му на Фестивала на скоростта в Гуудууд през юли, после ще стартира в най-голямото планинско състезание в Норвегия, както и един старт в джимхана през септември.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ