www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Формула Е - вариант за бъдещето на Хамилтън

08.04.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2640 прочитания
A+ | A-

5-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън даде да се разбере, че един ден може да продължи кариерата си в световния шампионат с електрически болиди Формула Е. 34-годишният британец има договор с Mercedes до края на сезон 2020 във Формула 1, но вече призна, че разширяването на календара и увеличаването на стартовете не му допадат.

Хамилтън говори за възможностите пред него в бъдеще на събитието на „Силвърстоун”, организирано от Mercedes по случай влизането на марката в автомобилните спортове преди 125 години.

„Формула Е е една от интересните теми, по които си струва да говори човек – обясни Хамилтън. – Досега обаче винаги съм се интересувал само и единствено от Формула 1.

„Състезавам се от 8-годишен, със сигурност няма да ми е лесно да се откажа от спорта, но е по-добре да се откажеш навреме, а не когато спортът те изхвърли. Но има и други интересни неща след Формула 1. Предполагам, че има и други шампионати, където мога да се пробвам.

„Фернандо Алонсо отново ще стартира в Индикар, а Кими Райконен показва, че човек може дълго да се състезава във Формула 1.”

След това Люис даде още по-конкретен пример, свързан със сънародника му Гари Пафет, който вече е във Формула Е.

„Израснал съм заедно с Гари Пафет – уточни Люис. – Той е малко по-голям от мен, а сега се състезава във Формула Е и това ще е бъдещето. Може би това ще е мястото, където и аз в бъдеще да използвам способностите си, но с възрастта става все по-трудно човек да намира мотивация и да запазва концентрация.”

Пафет е бивш тестпилот на McLaren и Williams, има титла в DTM, а сега е съотборник на Щофел Вандоорн в тима на Mercedes във Формула Е.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ