www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

С филма за Папа Франциск на Вим Вендерс приключва 23-ия София Филм Фест

04.04.2019 | Авто новини: Лукс&Стил » Кино, театър, сцена | Автор: Jordan Lukanov | 1417 прочитания
A+ | A-

С филма за Папа Франциск на Вим Вендерс приключва 23-ия София Филм Фест

Два дни след откриването на пролетния семестър на „Европейско кино за учащи“, което ще стори лично кмета на София Йорданка Фандъкова на 8 април пред аудитория от ученици и студенти, на 10 април (сряда) киноманите от всички възрасти в столицата ще имат възможност да видят на голям екран изключителната документална творба на легендата Вим Вендерс „ПАПА ФРАНЦИСК: Човек на думата си”. Идеите на папата и неговите послания са в основата на филма - той коментира проблеми, свързани с бедността, семейството, опазването на природата, социалната справедливост, имиграцията и материализма. Неговият апел за мир в конфликтните зони по света, както и за мира и диалога между различните религии имат силата да обединят хората от цял свят.

„Папа Франциск има подобно присъствие на екрана като някои от най-големите филмови звезди, с които ме е свързвала работата ми. Но при него то идва отвътре, от неговите убеждения и вяра, както и от желанието му да говори с всички нас“, споделя за главата на римокатолическата църква Вендерс. За него Папа Франциск е ярък пример за човек, който държи на думата си и е абсолютно директен и спонтанен в искреността си. Месец преди посещението на папата в България, публиката в Дома на киното ще има шанса да се срещне с него на филмова лента!


С филма за Папа Франциск на Вим Вендерс приключва 23-ия София Филм ФестС филма за Папа Франциск на Вим Вендерс приключва 23-ия София Филм ФестС филма за Папа Франциск на Вим Вендерс приключва 23-ия София Филм ФестС филма за Папа Франциск на Вим Вендерс приключва 23-ия София Филм Фест

Тагове: КинофилмПапаФранцискВим ВендерсСофия Филм Фест

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ