www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Отново българи на световен финал по ефективно шофиране на камиони

06.04.2019 | Авто новини: Автоновини » Камиони и автобуси | Автор: Jordan Lukanov | 2348 прочитания
A+ | A-

Отново българи на световен финал по ефективно шофиране на камиони

Родните професионални шофьори отново имат шанс да се борят за голямата награда на световния финал на състезанието по ефективно шофиране на камиони Renault Trucks - Optifuel Challenge 2019. Тази година това е камионът за превоз на дълги разстояния от последно поколение - Renault Trucks T High 2019 с 520 к.с.

За да получат тази възможност обаче, те трябва да преминат първо през предварителните кръгове на състезанието у нас, които стартират на 7 май в Плевен. До 13 юни състезанието ще премине през още 8 града – София, Велико Търново, Варна, Бургас, Хасково, Търговище, Пловдив и Благоевград.

Участниците в квалификациите ще покажат уменията си в ефективното шофиране именно зад волана на Renault Trucks T High 2019 с 520 к.с., Евро 6, версия D, подобрена система Optivision, базирана на топографски карти, пакет Fuel Eco, ретардер Voith, предавателно число на диференциала 2.47. Маршрутите на състезанията у нас ще бъдат зададени предварително, а шофирането ще се оценява въз основа на сравнителен анализ на консумацията на гориво и данни за начина на шофиране от Optifuel Infomax.

За всяка от локациите са предвидени два състезателни камиона и съответно ще бъдат излъчени по двама шофьори с най-добър резултат. Така ще се формира група от 18 финалисти. Те ще се явят на националния финал на 27 юни 2019 г., където ще бъде определен и шампионът на България.

През октомври той ще отпътуват за международния финал, където ще се изправи срещу победителите от останалите 29 държави-участнички, за да се бори за голямата награда. Всички шофьори на камиони могат да се включат без предварително записване. На място те ще трябва да представят свидетелство за правоуправление Категория С+E, да се запознаят с правилата на състезанието и да ги приемат.

“Голямото предизвикателство и голямата награда, както и вдъхновението от триумфа на нашия шампион Пламен Иванов на световния финал през 2017 година привличат към състезанието все повече шофьори у нас. Затова тази година предлагаме повече локации и дати за квалификациите, за да могат да се включат повече професионалисти”, обясни Иван Ушев, Директор продажби Renault Trucks.

Optifuel Challenge 2019 e петото издание на състезанието, организирано от Renault Trucks. Тази година в него се очаква да се включат близо 3000 участници от 30 държави.

Селекциите в България ще се проведат от 7 май до 13 юни (от 10:00 до 18:00 часа), както следва:
• 7-8 май – Плевен, паркинг “Балканстрой”
• 9-10 май – Велико Търново, Сервизен център, Околовръстен път-Килифарево
• 14 май – Търговище, бензиностанция Shell, бул. Ал. Стамболийски
• 16-17 май – Варна – база “Канотранс”
• 20-21 май – Бургас, Сервизен център Бургас, ул. Сребърна №8
• 23 май – Хасково, ул. Димитровградско шосе, OMV Хасково
• 27-28 май – Пловдив, сервизен център Пловдив, 120-ти км на АМ Тракия, вход откъм с. Бенковски
• 11 юни – Благоевград, паркинг Метро, ул. Зеленодолско шосе №17
• 12-13 юни – София – Сервизен център София, бул. Сливница 630


Отново българи на световен финал по ефективно шофиране на камиони

Тагове: Renaulttrucksсветовен финалефективно шофиранекамиони

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ