www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

VW започна тестове на автопилот от 4-о ниво

06.04.2019 | Авто новини: Авто Продукти » Технологии | Автор: Jordan Lukanov | 3416 прочитания
A+ | A-

VW започна тестове на автопилот от 4-о ниво

Фолксваген започна изпитания на автомобили с автопилот от четвърто ниво. Това означава, че машината е способна да се движи напълно самостоятелни, като при това шофьорът може да поеме управлението във всеки момент.

Тестове на безпилотни автомобили, създадени върху базата на елмобила VW e-Golf, вече започнаха в Хамбург в определен участък от три километра. Той се явява част от по-голям, почти 10-км отрязък, изпитанията по който ще започнат следващата година.

Тестовите автомобили са снабдени със сложен комплекс оборудване, в който влизат 14 видеокамери, 11 лазерни сензори и още 7 различни радара. С помощта на тези устройства изкуственият интелект получава и обработва до 5 гигабайта информация.

Общата мощност на системата съответства на производителността примерно на 15 съвременни лаптопа. Устройствата следят другите автомобили в потока, паркираните машини, както велосипедистите и пешеходците. Безпилотните коли може самостоятелно да сменят полосите на движение, да пресичат кръстовища и да взимат по-сложни решения.


VW започна тестове на автопилот от 4-о нивоVW започна тестове на автопилот от 4-о ниво

Тагове: VWзапочнатеставтопилот4-о нивобезпилотенe-golf

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "