www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Нови батерии ще осигурят много по-голям пробег

05.04.2019 | Авто новини: Авто Продукти » Технологии | Автор: Georgi Ivanov | 3004 прочитания
A+ | A-

Швейцарският стартъп Innolith, основан от бивши служители на фалиралия производител на батерии Alevo обяви, че е постигнал пробив в технологиите за батерии за електромобили. Компанията е създала експериментална батерия с плътност на съхранението на заряда 1000 ватчаса на килограм. На практика, това е четири пъти от плътността в батериите, използвани от Tesla. Ако тази технология влезе в серийно производство, масовият пробег на електромобилите с едно зареждане ще отскочи на над 1000 километра.

В Innolith също използват течен електролит, както е и при традиционните литиево-йонни батерии. Но има и една особеност – като разтворител се използва неорганична субстанция, близка до солите, която е химически стабилна и не позволява вдигането на температурата. Това решение позволява батерията „да се избави” от най-реактивните елементи и прави процеса по сглобяването й много по-семпъл.

Батерията на Innolith е демонстрирала, че деградира по-трудно и запазва до 50% от капацитета си след 50 000 цикъла на зареждане и разреждане.

И още веднъж за плътността на заряда – 100 ватчаса на килограм маса. При Tesla Model 3 този показател е 250 ватчаса на килограм, а следващата еволюция на батериите трябва да го увеличи на 330. В същото време Министерството на енергетиката на САЩ вече спонсорира изследване за създаването на клетки на батерия, които ще са с плътност 500 ватчаса на килограм.

Компанията планира да започне пилотно производство на новите батерии в Германия, а на пазара тези батерии трябва да излязат след 3 до 5 години.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "