www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Рали "Дакар" се мести в Саудитска Арабия

04.04.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Офроуд | Автор: Georgi Ivanov | 1374 прочитания
A+ | A-

В следващите 5 години рали „Дакар” ще се провежда в Близкия Изток, стана ясно днес, след като организаторът на състезанието подписа с новия домакин – Саудитска Арабия.

Тази година състезанието беше изцяло на територията на Перу, „Дакар” се провежда в Южна Америка от 2009 година насам, като през 2008 изданието на ралито на територията на Африка беше отменено заради терористични заплахи на територията на Мавритания.

От ASO все още не са коментирали информацията, но вече се знае, че стартът на 42-ото издание на легендарното рали ще е в Рияд през януари. Това е втора важна стъпка в позиционирането на Саудитска Арабия на територията на световния моторен спорт, след като през декември в Рияд стартира сезон №5 в историята на Формула Е.

През януари вече бившият директор на ралито Етиен Лавен обясни, че няма никаква сигурност за бъдещето на състезанието, като се предполагаше, че и през 2020 то ще остане в Южна Америка. Но заради икономическите трудности на страните там договорките с ASO стават все по-трудни и в началото на годината организаторът е започнал преговори и със Саудитска Арабия.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "