www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Порше разказа за екстремните изпитания на Taycan

31.03.2019 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Jordan Lukanov | 1060 прочитания
A+ | A-

Порше разказа за екстремните изпитания на Taycan

Porsche обяви началото на финалния стадий от изпитанията на своя сериен елмобил - Taycan, който ще дебютира през 2019 година. Освен това, немците публикуваха фотографии и разкриха подробности за направените тестове.

Глобалните изпитания са проведени в 30 държави от цял свят в най-различни региони. В частност, елмобилите са били в Южна Африка, Скандинавия и Близкия Изток. Тестовете са провеждани при температури от минус 35 до плюс 50 градуса по Целзий.

По-рано беше съобщено, че инженерите на немската марка са създали компютърен модел на автомобила, който се движи по виртуално трасе "Нюрбургринг". Работата на силовата клетка, двигателя, шасито и електричеството на автомобила може да се симулира с помощта на специални програми.

Благодарение на мрежовото моделиране, електрическият автомобил беше „изнесен” на виртуалната „Северна дъга" седем месеца преди появата на първия работещ прототип. През това време колите преминаха около 10 милиона километра по компютърен маршрут.

Предварителните поръчки за елмобила достигнаха впечатляваща бройка – над 20 000, като от компанията на няколко пъти коригираха производствената серия и сега се очаква Porsche да сглобява по 25 000 бройки Taycan годишно. Но най-интересното е, че електромобилът осигурява на марката нови клиенти, които досега не са планирали да си купят Porsche.Порше разказа за екстремните изпитания на TaycanПорше разказа за екстремните изпитания на Taycan

Тагове: ПоршеPorscheелмобилекстремни изпитанияTaycan

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ