www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

BMW връща 3-ата серия в състезанията

29.03.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Писта | Автор: Georgi Ivanov | 3039 прочитания
A+ | A-

Най-успешният модел на BMW в пистовите състезания с туристически автомобили – 3-ата серия, отново излиза на пистата – този път в Британския пистов шампионат за туристически автомобили (ВТСС). Става въпрос за новото поколение G20, колата е 330i, а феновете на марката са повече от доволни от това решение.

Преди завръщането на G20, BMW използва по-предишното поколение на 3-ата серия в Световния пистов шампионат за туристически автомобили (WTCC) и в BTCC, като най-големите успехи на Е90 в WTCC постигна британеца Анди Приоул с три поредни световни титли, при това в най-силния период на шампионата.

В ВТСС 3-ата серия присъства от 1988 до 2009 година, а преди завръщането на G20 BMW Великобритания използва в британския шампионат 1-ата серия.

В момента BTCC е най-силният национален шампионат, в който влиза 3-ата серия, като на Острова за баварската марка ще карат 3-кратният шампион на Великобритания Колин Търкингтън, а негов съотборник тази година ще е Том Олифант, като сезонът в ВТСС стартира в началото на април.

Като изключим Формула Е, другата важна програма на BMW е в GT състезанията – световният шампионат за издръжливост (WEC) и „24 часа на Льо Ман”, където компанията участва с новия M8 GTE.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ