www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Volkswagen Group не иска съюз с FCA

29.03.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 1747 прочитания
A+ | A-

Volkswagen няма интерес от какъвто и да е съюз или съвместна дейност с FIAT Chrysler, обяви главният изпълнителен директор на германския автомобилен производител Херберт Дийс пред „Il Sole 24 Ore” и още два вестника. Той уточни, че усилията на VW за развитието на компанията нямат за цел търсенето на външни съюзници.

На въпроса дали VW Group има интерес към премиум марките на FCA Alfa Romeo и Maserati, Дийс отвърна, че неговата компания „вече притежава луксозни марки”.

В последните дни стана ясно, че основните акционери в FCA са отказали сливане с PSA Group, тъй като французите не разполагат с достатъчно свеж финансов ресурс, за да продължат експанзията си, а и двете компании зависят твърде много от европейския пазар.

Сега обаче пък стана ясно, че Renault има интерес към FCA, но първо трябва да завърши сливането си с Nissan, което няма да е никак лесен процес. А освен това се оказа, че бившият шеф на Renault-Nissan Карлос Гон още преди 3 години е стартирал преговори с FCA, но без резултат.

Миналата година пък имаше информация за преговори на FCA с китайските Great Wall и Geely, но бързо стана ясно, че те се интересуват основно от Jeep, а не от цялата компания.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ