www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

7 тима във финалите на републиканското за най-добър млад механик

28.03.2019 | Авто новини: Авто Продукти » Консумативи | Автор: Jordan Lukanov | 2007 прочитания
A+ | A-





7 тима във финалите на републиканското за най-добър млад механик

Станаха известни 7-е отбора, които ще се състезават в националния етап от състезанието за най-добър млад механик. Те бяха избрани в оспорвана битка между 48 отбора от професионалните технически гимназии от цялата страна.

Шест от финалистите са победителите в регионалните шампионати, а седмият е отборът на училището домакин, което ще приеме националния финал за „Най-добър млад автомонтьор и водач на моторно превозно средство“ 2019. Състезанието е част от международния конкурс „Young Car Mechanic“ и се организира от Министерството на образованието и науката и „Интер Карс България“.

Регионалните състезания се проведоха в Ловеч, Стара Загора, София, Силистра и Златица. Седмица по-рано приключи надпреварата в Пловдив.

Всеки отбор включваше по 4 състезатели. Трима от тях се състезаваха в категорията „Най-добър млад автомонтьор", а четвъртият - в „Най-добър водач на МПС".

Състезанията започнаха с решаване на теоретичен тест за автомонтьори, подготвен в три варианта ден по-рано от Министерството на образованието и науката и онлайн тест за водач на МПС, генериран от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“. В надпреварата за най-добър автомонтьор отборите изпълниха по 4 различни практически задачи, а състезателят с най-голям брой точки от всеки отбор изпълни по едно допълнително практическо задание.

Най-атрактивна и чакана бе надпреварата за майсторско управление на автомобил, която събра около трасетата в дворовете на училищата-домакини десетки ученици и учители от участващите професионални гимназии. Те наблюдаваха последователно състезателните демонстрации на успоредно и перпендикулярно паркиране, движение напред и назад в тунел, и зигзагообразно заобикаляне на конуси за най-кратко време.

Комплексен победител в регионално състезание в столицата стана отборът на Професионална гимназия по транспорт и енергетика „Хенри Форд“ в София. Състезанието в Златица изстреля към националния етап от надпреварата отборът на Аграрно-техническата професионална гимназия Златица, а в Силистра - Професионалната гимназия по механотехника „Владимир Комаров” Силистра.

Със сигурност участието си в състезанието в Ловеч ще запомнят от ПГМЕТ Ловеч в състав: Тодор Пенев, Петър Петров, Русалин Русалинов и Момчил Юлиянов, който се класира на 1-во място във всички категории. Титлата в отборното класиране в регионалната надпревара в Стара Загора отиде при Професионална гимназия по механотехника и транспорт „Н. Й. Вапцаров“ Стара Загора.

Комплексен победител в състезанието в Пловдив преди седмица бе отборът на ПГМТ „Проф. Цветан Лазаров“ Пловдив. Възпитаниците на инж. Георги Гергов - Христо Христов, Николай Петаларев, Владимир Оджаков и Драгомир Тодоров ще премерят сили в националния финал от 11-и до 13-и април в ПГТ „Макгахан“ в София.

България участва за втора поредна година в международното състезание „Най-добър млад механик“ (Young Car Mechanic), организиран от „Inter Cars S.A“. В надпреварата участват възпитаници на професионалните технически гимназии от Полша, Литва, Латвия, Естония, България, Унгария, Хърватска и Украйна. Тримата участници с най-високи индивидуални резултати от националните състезания ще премерят сили и умения в диагностиката и ремонта на автомобили на финала в Полша през май.

Пълното класиране на регионалните състезания можете да видите тук: https://youngcarmechanic.bg/


7 тима във финалите на републиканското за най-добър млад механик7 тима във финалите на републиканското за най-добър млад механик7 тима във финалите на републиканското за най-добър млад механик7 тима във финалите на републиканското за най-добър млад механик

Тагове: механикавтомонтьормеханик на годинатарепубликанскотонай-добър







Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ