www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Грожан - №41 по доходи във Франция

28.03.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2543 прочитания
A+ | A-

Френският пилот на Haas във Формула 1 Ромен Грожан се класира на 41-о място по доходи сред спортистите в родината си. Класацията е на вестник L’Equipe, като в Топ 3 влизат само футболисти.

Лидер за 2018 година е Антоан Гризман с 33 милиона евро, следват Пол Погба с 22,1 милиона евро и Карим Бензема с 22 милиона евро.

С годишен приход от 5,5 милиона евро Грожан е класиран 41-и, но пък е първият пилот от Формула 1, намерил място в тази класация от времето на Оливие Панис, който за последно попадна в нея през 2005 година.

„Договорът ми с Haas F1 определя една сума, която аз получавам като заплата и бонуси, които зависят от спечелените точки през сезона. Така че всяка една точка увеличава заплатата ми. В огромната си част доходите ми идват от заплатата от Haas, а останалото са от личните ми спонсори”, поясни Грожан.

Според неофициална информация, през 2018 тимът е платил на Грожан почти 4,5 милиона долара, останалото идва от спонсорите му. Но точно за сезон 2018 французинът е осъществил сериозен скок в приходите, тъй като заплатата му през 2017 беше едва 1,5 милиона долара.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ