www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Алонсо обвини сайта на Формула 1 в лъжа

27.03.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1769 прочитания
A+ | A-

Официалният сайт на Формула 1 публикува вчера материал, в който бившият президент на Ferrari Лука ди Монтедземоло обяснява защо Фернандо Алонсо не е успял да спечели третата си световна титла с италианците. Най-общо, обяснението му се свежда до това, че испанецът е обвинявал тима за неуспехите си, а когато е побеждавал си е приписвал заслугите за това.

Алонсо кара за Ferrari от 2010 до края на 2014, като на два пъти се бори за титлата в последното състезание за сезона, но така и не успя да стане световен шампион. Накрая Алонсо си издейства да бъде освободен предсрочно от договора му с Ferrari, след като през 2013 и 2014 представянето на тима рязко се влоши и испанецът изостана от Red Bull и McLaren.

В Twitter Алонсо написа, че Ди Монтедземоло никога не е заявявал това и допълни, че двамата с Лука са се състезавали „здраво, с цялото си сърце и до последния старт в шампионата”.

Алонсо напусна Формула 1 в края на 2018 година и тази година ще преследва втора победа в Льо Ман и ще стартира за втори път в „500 мили на Индианаполис” в преследване на т.нар „Тройна корона”.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

" "
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "