www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Ford се изтегля от Русия

27.03.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 2387 прочитания
A+ | A-

Свиването на присъствието на Ford в Европа ще засегне сериозно и някои много важни доскоро пазари за марката – като Русия, където американският гигант има и производство на автомобили.

Според вестник Коммерсанть, съвсем скоро ще станем свидетели на почти пълното изтегляне на Ford от Русия. Източниците на изданието твърдят, че компанията ще прекрати производството на леки и лекотоварни автомобили в страната през юни, дилърите вече не могат да поръчват нови коли, а според сметките на местната компания Ford Sollers произведените автомобили ще бъдат продадени до есента на 2020 година.

Ford има два завода за леки коли в Русия – във Всеволожск се произвеждат Focus и Mondeo, а в Набережние Челни – EcoSport и Fiesta, като компанията вече търси купувач и за двете производствени мощности. Руското правителство прие да посредничи при продажбата, но за момента няма нито един кандидат, тъй като в Русия предлагането на мощности за производство на автомобили рязко надхвърля търсенето от страна на потенциалните купувачи.

Най-вероятно двата завода ще бъдат консервирани, а такава ще е и съдбата на завода в Елабуга, където се произвеждат кросоувърите Explorer, Kuga и Transit, а там има и обособено производство на двигатели. Все пак, възможно е заводът в Татарстан да остане действащ – има планове там да се произвеждат лимузините Aurus, а шефовете на Ford в Русия вече заявиха, че планират Transit да остане на местния пазар, като този план важи и за Европа.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ