www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Bentley ще гони нов рекорд в "Пайкс Пийк"

26.03.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 2569 прочитания
A+ | A-

Миналата година появата на Bentley на планинското състезание „Пайкс Пийк” беше една от големите изненади, а ветеранът Рис Милън успя да спечели при серийните SUV автомобили, при това с нов рекорд на трасето, зад волана на луксозния и съвсем леко модифициран Bentayga.

Сега британската марка планира завръщане в легендарната планинска надпревара, но с много по-амбициозен проект – на старт ще застане Continental GT, а целта ще е първото място и рекорд при серийните автомобили.

Какво може да предложи Continental GT в атаката към върха? Луксозният гранд турър се задвижва от W12 двигател с две турбини и мощност 626 конски сили, който задвижва и четирите колела посредством трансмисия с два съединителя и 8 предавки. На пълна газ Continental GT има максимална скорост от 333 км/ч, но също така се отличава и с някои важни минуси – дълго междуосие и 2,5 тона тегло. Последното определено ще трябва да се промени за следващия старт на Милън, който отново ще представлява Bentley в „Пайкс Пийк”.

Все още не са ясни детайлите относно подготовката на Continental GT за състезанието, но се предполага, че също като при Bentayga промените ще са свързани с безопасността.

В интерес на истината много малко автомобилни производители преследват рекорди в „Пайкс Пийк”, за повечето е достатъчна победата в надпреварата. През годините трасето на състезанието се променя драстично докато накрая беше изцяло асфалтирано и затова времената от предишни издания не са особено показателни, т.е когато е било изцяло на макадам, времената са по-слаби, но пък трасето е било доста по-трудно.

Освен това, категорията, в която ще се състезава Continental GT е една от най-слабо популярните в стартовия списък – серийни автомобили със задвижване 4х4. И това би улеснило изявата на британската марка. Но дали пък някой по-амбициозен пилот с Lamborghini Aventador или дори Mitsubishi Lancer Evo IX няма да провали купона на Bentley?

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ