www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Химически гигант ще прави ретро SUV с мотор на BMW

25.03.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 1870 прочитания
A+ | A-

Още по темата

Химическият гигант Ineos вече е още една стъпка по-близо до началото на производство на собствени автомобили, след като се договори с BMW за доставка на двигатели.

Първият модел на Ineos засега носи работното име Projekt Granadier и се очаква да е SUV с класически или ретро дизайн, представете си нещо като Willys Jeep или Land Rover Series 1. Що се отнася до моторите, сделката обхваща бензинови и дизелови турбо двигатели.

Шеф на компанията е сър Джим Ратклиф (на снимката), който вече се договори с бившия партньор на Mercedes MB Tech за инженерното развитие на модела, както и с Magna за развитие на шасито на бъдещия SUV.

„Това технологично партньорство е много важно постижение в развитието на Projekt Granadier, ние сме много доволни, че BMW Group ще доставя двигатели за нашия офроудър – заяви Дирк Хайлман, главен изпълнителен директор на Ineos Automotive. – Най-общо, BMW прави най-добрите двигатели в света. Което е важно за нас, тъй като ние искаме да създадем безкомпромисен 4х4 модел.”

Най-вероятно производството на новия модел ще се поеме от завода на Ford в Южен Уелс, където сега се сглобяват двигатели за Jaguar и Land Rover. Но JLR вече потвърди, че няма да поръчва двигатели в този завод от 2020 година, а това поставя под заплаха работните места на 1100 от общо 1700 човека, които се трудят там.

От Ineos обявиха пред вестник The Financial Times, че компанията има „няколко страхотни варианта” по отношение избора на място за производство на автомобила.

Още по темата
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ